Recensie Vlucht

Verrassend debuut. Sprankelend. Spannend. Levensecht. Hoopvol...

Lieven Verstraete

Journalist en nieuwsanker VRT 

De lezer wordt meegesleurd in een verhaal waar fictie en realiteit dicht bijeen ligt.

 Jos Sypré

Burgemeester Gemeente Beernem 

Ik las 'Vlucht' van Saskia Lauwagie en dronk er een glaasje cava bij. 🍾 Net zoals de personages in het boek, die vaak samen van een aperitief genieten. 😉

'Vlucht' is een boek dat je moet gelezen hebben:

• Voor je aan kinderen begint - omdat het je toont wat een impact kinderen op je relatie hebben

• Voor je aan overspel begint - omdat het je toont ... sja ... wat een impact overspel op je relatie heeft

'Vlucht' is een vlot geschreven boek. Vaak denk je 'erger dan dit kan het niet worden', maar als je de bladzijde omdraait val je alweer in de volgende verbazing.

'Vlucht' is het eerste deel van een trilogie. Dringend tijd om aan deel 2 'Echt-genoten' te beginnen!

Ilse Bockstaele 

Uit Oosterzele

Een intiem en intens verhaal dat je niet loslaat.

Laat me beginnen met te zeggen dat een roman niet zo mijn ding is (sorry), maar de prachtige cover en het feit dat dit verhaal gebaseerd is op waarheid, trok me over de streep. Het personage Laura neemt je al heel snel mee in de meest intieme gebeurtenissen in haar leven met haar echtgenoot Lorenzo. Hun huwelijk komt op de helling te staan als een tweede vrouw Petra op de proppen komt. De scènes worden af en toe licht erotisch (beetje ongemakkelijk als je op de trein zit te lezen ;-) en volgen elkaar in sneltempo op. Meermaals kwam de vraag 'Hoe is dit mogelijk?' in mijn hoofd. Het boek draait hoofdzakelijk om de drie personages en de schrijver kiest geen perspectief maar geeft een inzicht in alle drie de karakters, een stijl waar ik even aan moest wennen. Het boek leest echter zo vlot dat ik zoals bij de meeste boeken weeral te snel aan het einde was. Een absoluut mooi debuut van Saskia waarvan het vervolg al in de winkel ligt.

Chris Delaet 

Auteur

meeslepend

Vlucht werd uitgegeven bij uitgeverij Storyland in 2021
Het boek telt 488 blz.
Het verhaal in het kort:
Laura ontmoet de man van haar leven en Lorenzo wordt haar veilige haven. Na een aantal jaren gehuwd te zijn en ondertussen een kind te hebben, groeien ze langzaam uit elkaar. Lorenzo zoekt aandacht bij een andere vrouw en start een relatie met Petra. Toch beslissen Laura en Lorenzo om hun huwelijk nog een nieuwe kans te geven. Dit tegen de zin van Petra die Lorenzo niet lost en hem blijft manipuleren en bespelen. Laura wil hem niet zomaar laten gaan en beslist voor hem te vechten. Petra stalkt hen beiden en de zaken lopen uit de hand.
Het gaat over een fictief verhaal op waarheid gebaseerd.
Hoe ik het boek vond...
Het duurde een tijdje voor ik me overgaf aan het verhaal. Ik begreep niet waarom Laura nog voor hem wilde vechten, terwijl hij 'verslaafd' was aan zijn maitresse. Dat was tegen mijn gevoel in. Pas later liet ik me meeslepen in het verhaal begon me stilaan duidelijk te worden hoe sterk Laura is en waarom ze deze keuze maakt. Dan groeide mijn interesse en begrip voor haar beslissingen.
Saskia heeft een zeer vlotte pen, schrijft heel goed en het boek leest vanzelf een eind weg. Het zou je zomaar kunnen gebeuren. De auteur neemt je mee in een mallemolen van gevoelens en de kracht van liefde. Het enige wat ik miste, was vooral de stem, de aanwezigheid van het kind in het verhaal. Je weet dat die er is, maar die 'verdwijnt' in het verhaal. 
Voor mij is het boek vier sterren waard. Een goed debuut van een goede auteur. Recensie 'Vlucht' van Saskia Lauwagie

Viviane Gerits

Auteur

Prachtige opbouw!

Op het eerste zicht lijkt dit een erg dik boek maar je vliegt er echt doorheen en op het einde wou ik dat het nog verder ging (en ja nu heb ik het vervolg in huis gehaald!). Saskia beschrijft heel moedig en erg fijn opbouwend hoe je in een schijnbaar onmogelijke situatie echt vast kunt komen te zitten. Ze kruip echt onder je huid doordat je jou echt kwaad maakt over de situatie. Ik heb vaak gedacht: 'Nee, echt? Nu weer? Hoe kan dat? ' Door haar mooie schrijfstijl laat ze je precies zien hoe 'dat echt kan' en leef je erg met het hoofdpersonage mee. Mensen oordelen vaak zonder precies te weten hoe het zit en Saskia laat je precies zien hoe het 'kan zitten' en vooral: dat het ook goed kan aflopen. Daarmee is het ook een boek dat hoopvol is en laat zien dat vechten in plaats van vluchten, echt loont! Ik heb het vervolg ' Echt-genoten' liggen en moet op mijn tanden bijten om het te bewaren voor de vakantie!

Vivian Helena 

Auteur 

Vannacht jouw verhaal uitgelezen en amai...

Is zo super sterk van jou om dit te delen, zo open te zijn en neer te pennen,

En ook al weet ik niet waar de werkelijkheid fictie wordt, is het best wel heel heftig wat jij beleefd hebt.

Heel moedig om te blijven voor elkaar kiezen en is beslist niet de makkelijkste weg.

Toch ben ik er van overtuigd tijd heelt wonden, en waar je elkaar bijna kwijt bent, kan tijd zorgen dat je elkaar nog meer koestert zo de pijn een plaats krijgt.

Jouw boek leest super vlot, is zoals een film, je zit mee in het verhaal en kijkt er naar uit verder te lezen. Proficiat!!! Wat super knap !

Christa

Uit Drongen

Dit boek had ik achtergehouden om te lezen in een verlengd weekend van 4 dagen. Heb slechts 2 dagen nodig gehad! Je zit direct in het verhaal en met enerzijds gevoelens van ongeloof en anderzijds respect is dit een pageturner eerste klas!

Laat het 2e boek maar snel komen!

Astrid 

Uit Oedelem 

Jouw boek reisde mee naar het frisse Zeeland en werd daar in een mum van tijd uitgelezen!

Enerzijds is het vlot en luchtig geschreven, anderzijds zit er enorm veel emotie en diepgang in!

Het leest als een trein, ik kon nauwelijks stoppen, had spijt dat het boek uit was en zit al uit te kijken naar jou volgende boek. 😉Sommige situaties zijn zo uit het leven gegrepen, andere gebeurtenissen stemmen tot nadenken...veel nadenken.

OMG, ik heb ervan genoten!

Sandra

Uit Aalter 

Saskia Lauwagie schreef een prachtige roman over het huwelijk tussen Laura en Lorenzo dat zwaar onder druk komt te staan door overspel. Het verhaal geeft een inkijk in het leven van twee tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Je leert de personages kennen van bij hun eerste kennismaking tot hun huwelijk, het krijgen van hun zoon tot nu ... het punt waarop Lorenzo Laura bedriegt en verstrikt raakt in een kluwen van leugens.

De schrijfster heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl. Ze maakt gebruik van de ik-vorm waarbij het hoofdpersonage Laura vertelt wat ze meemaakt en wisselt dit af met letterlijke passages. Met deze combinatie stap je rechtstreeks het verhaal binnen en voel je de betrokkenheid. Je bent geneigd om voortdurend verder te lezen om te weten te komen hoe Laura met de dingen omgaat, hoe ze de confrontatie met Lorenzo aanpakt en natuurlijk hoe ze met Petra, de minnares, komaf wil maken.

Als lezer kun je de reflectie maken op je eigen relatie. Sommige uitspraken en reacties komen herkenbaar over.

De passages met het bedrog en leugens van Lorenzo worden heel uitvoerig besproken. Wanneer je het gevoel krijgt dat er maar geen einde komt aan het toneelstuk van Lorenzo weet de schrijfster ook de sterke band tussen de hoofdpersonages te beschrijven. Op een passende manier laat ze je meegenieten van romantische scènes waarbij de liefdeshormonen elkaar telkens opnieuw vinden.

Vlucht is een kloek boek van 489 bladzijden die je in één ruk uitleest. De prachtige kaft van deze roman is een streling voor het oog. De handen symboliseren de sterke band tussen Laura en Lorenzo omweven door een giftige slang die verwijst naar Petra.

De titel 'Vlucht' geeft zijn naam zeker niet gestolen:

Vlucht ... wanneer Laura het overspel ontdekt en op zoek gaat naar rust.

Vlucht ... wanneer Petra de deur wordt uitgewezen.

Vlucht ... wanneer Laura en Lorenzo zich thuis niet meer veilig voelen.

Vlucht ... of blijft Laura?

'Vlucht' is een bijzonder mooi verhaal om in je boekenkast op te nemen!

Betty 

via Hebban.nl 

Of Laura deel wilde uitmaken van een grap....

Natuurlijk kan Laura als grappenmaker zoiets wel waarderen. Tijdens de blind date, die deel uitmaakt van de grap, ontmoet ze Lorenzo.

En wonder boven wonder blijkt het te klikken. Ze bouwen, trouwen en starten zelfs een gezin.

Door de drukke agenda van Laura waaronder huishouden, kind opvoeden, werk,...waarbij alles nog eens perfect moet zijn, krijgt Lorenzo minder aandacht en zoekt daardoor zijn vertier buitenshuis, bij Petra.

Ondanks het overspel proberen Laura en Lorenzo om hun huwelijk nog een kans te geven. Dit is echter buiten Petra gerekend die een gestoord en manipulatief kreng blijkt te zijn.

Maar Laura is niet van plan om voor haar onder te doen en vecht terug.

Wanneer het echter de spuigaten begint uit te lopen, rest er nog 1 vraag : blijven of vluchten?

De cover is alleszins geslaagd, een sober maar krachtig beeld!

Het verhaal begint bij de blind date van Laura en Lorenzo. Daarna volgen we haar levensloop doorheen de jaren waaronder de verbouwing, de trouw, de geboorte van hun zoon,... tot de ontknoping van het boek.

De wijze waarop het boek wordt verteld is wel heel verfrissend. Deels wordt het verteld vanuit Laura haar standpunt , afgewisseld door stukken die objectief vertellen wat er gaande is. Daarnaast worden naast de twijfels en mijmeringen van Laura, ook effectief de ware toedracht verteld , hetgeen werkelijk gebeurt en niet wat Laura te horen krijgt. Hierdoor krijg je een totaalbeeld van wat er allemaal gaande is en zie je de conflicten voor ogen gebeuren. Dit gaat over heel uiteenlopende zaken, ook kleine huiselijke problemen en ergernissen waardoor veel akkefietjes als herkenbaar overkomen.

"Typisch Lorenzo. Het obstakel gaat wel vanzelf verdwijnen. Het was dus duidelijk niet gebeurd en nu zat hij eraan vast. Wat moest ze hier nu mee aanvangen?"

De schrijfwijze is heel vlot en heel aangenaam te volgen. Eenvoudig maar meeslepend geschreven, alsof je er zelf bij bent. Je voelt mee met de personages, zowel de twijfel, de onrust, maar ook de woede die soms komt bovendrijven. Dit weet de auteur perfect weer te geven en te omschrijven.

De personages zijn zo uiteenlopend qua karakter waardoor de confrontaties nogal eens durven oplopen. Dit zorgt voor een continue spanning die blijft hangen. Alle hoofdpersonages worden uitgediept doorheen het verhaal en door de dialogen krijg je soms rare hersenkronkels voorgeschoteld, vooral de manier waarop iemand reageert en de denkpiste die hij of zij volgt, geven je een duidelijk beeld op welke vlakken de communicatie begint mis te lopen. En dat vooral daardoor de problemen steeds grotere vormen aannemen.

"Een nieuwe dag, een nieuwe start, dat was de gedachte bij een doorsnee mens. Bij Laura was deze gedachte anders. Een nieuwe dag, een nieuwe stunt die haar te wachten stond. Ze wist het al op voorhand."

Heel realistisch en pakkend geschreven, af en toe heel herkenbaar en met momenten voel je zelf de frustraties en de manier waarop het bloed vanonder je nagels wordt gehaald.

Een verhaal die je enerzijds aan het denken zet en je onbewust je eigen relatie onder de loep laat nemen en anderzijds toch ook wel een verhelderend beeld geeft hoe alles zo vlug en door kleine elementen in het honderd kan lopen...het kan iedereen overkomen, maar hoe iemand er mee om gaat is natuurlijk bij iedereen anders. Kortom een intens relaas van een niet evidente maar moedige keuze.

Veronique Dochy

Via Hebban.nl 

Bedekt met de mantel der liefde

Een blind date die begon als een grap, werd een van de leukste afspraakjes die Laura ooit had beleefd. Lorenzo blijkt de rustige tegenpool voor Laura's vurige karakter te zijn en ze krijgen een relatie. Maar door die verschillen ontstaan er ook botsingen.

Wanneer Lorenzo en Laura onbedoeld steeds verder uit elkaar groeien, begint hij een affaire met een andere vrouw. Laura wil hun relatie niet zomaar opgeven en Lorenzo krijgt nog een kans als hij belooft met Petra te breken. Dit is echter niet zo eenvoudig.

"Velen begrepen niet waar ze de energie of de zin haalde om haar man te controleren. Het ging Laura niet om de controles zelf, maar over het feit om Petra een koekje van eigen deeg te geven. Genadeloze vrouwen verdienden een genadeloze tegenstandster."- Saskia Lauwagie

Petra staat te pas en te onpas voor hun deur en blijft zowel Lorenzo als Laura bestoken met telefoontjes en berichten. Heeft dit huwelijk nog een kans van slagen als Petra hun leven blijft beheersen?

Vlucht van Saskia Lauwagie is, zoals zij het zelf omschrijft, een op waarheid gebaseerd fictief verhaal.

Saskia Lauwagie begint het verhaal bij de eerste date van de twee hoofdpersonen, en neemt je vanaf daar mee in het leven van Laura en Lorenzo. In eerste instantie gebeurt dit wat meer in vogelvlucht, maar vanaf het moment dat het mis begint te gaan, worden de gebeurtenissen uitgebreider opgetekend. Door in het verhaal ook de beginjaren van de relatie mee te nemen, legt Saskia Lauwagie eerst een goede fundering voor wat er later komen gaat. Je krijgt zo de kans om meerdere facetten van de personages te leren kennen, waardoor je niet alleen maar negatieve of positieve kanten te zien krijgt.

Dit verhaal wordt grotendeels vanuit Laura verteld, maar kent eigenlijk drie invalshoeken. Op momenten krijg je namelijk ook de gelegenheid om in de gedachtegang van Lorenzo te kruipen of wordt er een soort overview geschetst die buiten de personages om gaat. Het spannende hieraan is dat de auteur daar in het verhaal geen vast ritme voor heeft gehanteerd, maar dat de wisselingen op ieder willekeurig moment kunnen gebeuren. Dit houdt de lezer alert en versterkt de conflicterende gedachten en gevoelens die het verhaal teweeg brengt.

Vlucht is het soort verhaal waar je een mening over hebt, omdat het onderwerp dat naar boven haalt. Het maakt je boos, roept frustratie en ongeloof op en moet soms even worden weggelegd zodat het kan bezinken. Dit soort gevoelens ontstaan zowel door alles wat de revue passeert, als door de overtuigende wijze waarop Saskia Lauwagie je meeneemt in de benarde situatie waarin haar hoofdpersonen zijn beland. Ze laat je nadenken over de keuzes die worden gemaakt en over wat je zelf zou doen. Dit verbazingwekkende en meeslepend geschreven verhaal, dat je niet kunt lezen zonder dat het iets bij je oproept, krijgt 4 sterren van mij.

Sheila Vermeulen

Via indeboekenkast.com


Gewaagd en geslaagd debuut!

Saskia Lauwagie heeft het aangedurfd om haar eigen ervaringen als grondslag te nemen voor haar debuut, wat gelet op het onderwerp -overspel- erg dapper is.

Ik moest even wennen, wat deels ook te maken had met de 'Vlaamse' woorden/schrijfstijl die ik niet meteen kon thuisbrengen, maar ik kreeg het toch snel onder de knie. (Je snapt dat als ik een emoticon had mogen gebruiken hier een knipoog achter had gestaan!) Ik zat al snel in het verhaal wat een rollercoaster van huwelijksemoties bleek te bevatten: een 'gevecht' tussen vrouwen, onbegrip, leugens etc. Nieuwsgierig naar het einde bleef ik doorlezen. Wat ik knap vind is dat de emoties die Laura doormaakt erg goed zijn beschreven, net zoals haar drang om het 'gevecht' waar ze in belandt te winnen. Ze geeft niet op!

Voor mij persoonlijk had de gedachtegang vanuit het perspectief Lorenzo wel iets meer aan bod mogen komen, nu kreeg ik toch een wat eenzijdig beeld (veel vanuit Laura's perspectief) van hem. Op het einde moet ik zeggen dat ik toch wel wat geïrriteerd werd van beide hoofdpersonen. Knap gedaan Saskia, want dan heb je het voor elkaar gekregen dat ze onder mijn huid zijn gaan zitten.

Wat ik jammer vind is dat er naar mijn smaak nu soms te veel uitgelegd en verteld, wat de vaart zo nu en uit het verhaal haalt. Meer gebruik maken van het 'show, don't tell' principe kan dit voorkomen.

Al met al een zeer geslaagd debuut dat ik waardeer met 4,5 ster.

Ik kijk uit naar het volgende boek van Saskia Lauwagie.

Vlaanderen heeft een er talentvolle schrijfster bij!Klik hier en begin te typen. 

Auteur Marja Boomstra

Via Hebban.nl 

Ik heb Vlucht gelezen, van Saskia Lauwagie. In dit boek volgen we Laura en Lorenzo, vanaf het moment dat ze elkaar leren kennen tot aan de affaire van Lorenzo die helemaal uit de hand loopt op het moment dat Laura hierachter komt. De corona maatregelen die op dat moment heersen, werken niet bepaald mee aan het verwerkingsproces.

Aanvankelijk weet Laura niet zo goed wat ze ervan moet vinden. Moet ze Lorenzo vergeven of is er meer aan de hand? Dat Lorenzo niet alleen bedriegt maar ook een pathologische leugenaar is met een minderwaardigheidscomplex, wordt pas veel later door Laura opgemerkt. En is het tegen die tijd te laat voor hun relatie?

Het is een heel bijzonder boek. Bijna 500 pagina's lang trek je met de twee hoofdpersonages op, de perikelen in hun relatie vormen het enige onderwerp van het verhaal. Maar dit wordt uitgebreid in de verandering die Laura ondergaat, wat de affaire met haar doet en hoe haar persoonlijkheid hierdoor in een jaar tijd verandert. Een psychologisch verhaal, maar een thriller zou ik het niet noemen.

Ik vond het verhaal niet langdradig, de details zorgen ervoor dat je helemaal meeleeft in dit drama dat zich ontvouwt. Al had ik het misschien spannender gevonden vanuit het perspectief van Laura. Er is nu een verteller aan het woord waardoor je af en toe uit de relatie wordt getrokken, naar mijn idee.

Het einde komt nogal bruusk tot stand maar zit niet onlogisch in elkaar. Ik ben wel benieuwd of er een vervolg komt want er is toch wel redelijk sprake van een open einde...

Barbarra Vicca

Via FB-groep Boekenwurmen

Een date als grap, had dat al niet het teken moeten zijn voor Laura? Lorenzo weet van aanpakken en ziet in Laura wel zijn droomvrouw, ook al zijn er soms kleine twijfels. Laura krijgt bij Lorenzo een rust gevoel wat ze nog nooit eerder heeft ervaren, die rust en zijn aandacht zorgen ervoor dat haar hart, gevoel en gedachten helemaal voor hem zijn. Tot het moment dat ze zeker zijn van elkaar loopt alles goed, maar dan sluipen er steeds kleine gifslangetjes in hun relatie. Slangentjes worden slangen en geloofwaardigheden worden leugens en bedrog.

Wie kiest voor wie? Wie trekt aan het kortste eind en wie trekt de stekker er uit?

"Vlucht", ja een titel die je herhaaldelijk in je gedachten laat passeren en wil uitroepen tijdens het lezen van dit verhaal!

Hoe ongelooflijk sterk en trouw Laura is en wat een energie ze in heel het relaas steekt is ongezien. Vechten voor wat van jou is, vechten voor liefde, vechten voor je idealen of vechten voor de eer? Wie zal het zeggen, het is iets wat ook Laura niet kan benoemen maar wel voor wil vechten!

Vlucht is een zeer vlot geschreven verhaal, dat pakkend en best emotioneel is gebracht.

Het verhaal is geschreven vooral vanuit Laura haar kant, maar wordt gelukkig ook regelmatig afgewisseld met die van Lorenzo. Hierdoor krijg je andere inzichten en belevingen in hun verhaal. Ik had ook hun zoon een inbreng in het verhaal gegeven, een puber die zijn ouders dit avontuur ziet beleven, komt hier niet met kleerscheuren vanaf.

Het begin en einde is sterk, daartussen was ik soms mijn aandacht even kwijt, sommige dialogen en situatie waren een herhaling of duurde net iets te lang. Iets beknopter en korter had het nog krachtiger gemaakt. Vlucht is haar debuut roman en ik ben enorm onder de indruk van haar schrijfstijl, want schrijven kan ze!

Voor mij is het verhaal nog niet rond en voor de schrijfster gelukkig ook niet, want er is een vervolg: " Echt-genoten"

Missp_her_books_read

Via Hebban.nl

Enorm genoten van je boek, ik dacht "ik ben er even zoet mee" maar heb het in één ruk gelezen.

Proficiat hiermee, het doet ons idd ook wel even stilstaan bij onszelf... ik kijk uit naar je volgende boek!! 

Isabelle

Uit Beernem

Enorm genoten van je boek, ik dacht "ik ben er even zoet mee" maar heb het in één ruk gelezen.

Proficiat hiermee, het doet ons idd ook wel even stilstaan bij onszelf... ik kijk uit naar je volgende boek!! 

Sofie Houssin 

Uit Menen

Saskia, ik heb het in 2 dagen uitgelezen. Je wilt alsmaar weten wat gaat er gebeuren. De liefde overheerst alles zie je wel.

Lisette

Uit Clinge

Ik was aan je boek begonnen direct nadat ik hem had kocht maar wegens tijdsgebrek was ik effe gestopt.

Tijdens de kerstperiode ben ik opnieuw begonnen en vanavond las ik de laatste 4 hoofdstukken.

Het was echt een mooi boek, precies of je zat er zelf middenin, dikke pluim. 

Heidi

Uit Oedelem


Eens je er aan begint niet te stoppen ook een boek die veel jonge gezinnen eens zouden moeten lezen top ❤️❤️

Anneke

Uit Oedelem 

Vorige week was jouw boek uit 👌

Ik lees anders nooit, maar nu ging het vlot vooruit. Hier niet veel vrije tijd, maar als die er was, al was het 5 minuutjes, ging dit naar jouw boek 😊

Elke dag vroegen Louise en Arne (8 en 7 jaar):'mama, is het al goed gekomen tussen die mevrouw en die meneer? Ze gaan toch niet scheiden hé mama.'

Toont aan dat de kinderen ook niet mogen vergeten worden he.

Was echt aangenaam om te lezen, deed ook nadenken bij het dagelijkse reilen en zeilen. Doe zo verder 😉 Verstuurd vanaf mijn iPhone

Eline Lippens

Uit Gentbrugge

Eerste reactie :

Saskia nog 59 bladzijde te gaan ik denk dat ik mij nog nooit zo opjaagd heb 😅😅😅😅 als ogen konden doden dan waren ze door het 📖 gegaan om die 2 er eens deftig tussen te pakken en ...... dus kort en bondig een 🔝📖👍👌

Tweede reactie :

Hoe begin ik hier aan de recensie 🤔🤔🤔🤔🤔

Ik wou dit 📖 gesingneerd en met een persoonlijke boodschap erin

Hij kwam een paar weken geleden aan ikke happy

Tot ik zag 490 pagina's en roman

Ik dacht s....'t zoveel bladzijde en een roman , alle 2 niet mijn ding

Nu maandag 14 februari begon ik hem toch te lezen

Ik kan alleen maar in 1 woord zeggen wat een 🔝 verhaal

Ik ging helemaal mee in het verhaal dat ik spontane moordneiggingen kreeg tegenover 2 personages

En nu jus het laatste bladzijde gelezen 😥

Ik raad iedereen het 📖 aan 🔝👌👍

Heb nu het 📖 zijn plastieke hoesje aangedaan en bij mijn andere toppertjes gezet

Diepe respect voor u Saskia Lauwagie ❤

Linda

Uit Tongeren


Het werd een beklijvend verhaal vol spannende momenten.

Of hoe een minnares je gezinsleven volledig domineert. Een man die moeilijk nee kan zeggen. Een vrouw die desondanks toch blijft vechten voor haar huwelijk.

Maar is dit wel de moeite waard? Kan je als bedrogene je partner vergeven?

Hoeveel kan een mens verdragen?

Je word echt betrokken in dit menage á trois. Terwijl je leest zou je bij momenten de man een lap rond zijn oren geven. De bedrogen vrouw wil je dan weer waarschuwen.

De minnares tracht constant een wig te plaatsen. Doch word uiteindelijk ook belogen en bedrogen.

Dit boek is het zeker waard om gekocht en gelezen te worden.

Benieuwd naar het volgende boek van deze auteur.Marijke 

Uit Oostkamp

Hallo Saskia,

Je verhaal is er één om in het geheugen te blijven.

Vaak ook herkenbaar. Vlucht begint en escaleert dan en de gebeurtenissen herhalen zich steeds tot een verhaal dat enkel stopt op het moment dat Laura de politie contacteert. Je voelt als lezer onrust in het hele verhaal tot dan. En dan op het einde van dit boek komt er terug rust en het is op dit moment dat je verder het vervolgverhaal wil lezen 🙂

Laura en Lorenzo die Petra aan de deur laten staan deed me glimlachen ook al is het eigenlijk een beetje een akelig moment in de story.

Thuis hier ook zo iets meegemaakt enkele tijd terug. Niets ernstig, geen moment om fier op te zijn maar een menselijk moment. Ik vertel dit wel eens. Achteraf grappig om eens op te rakelen 😅

De cover van je boek vlucht is ééntje die uitnodigt om te lezen en je nieuwe cover van Echt Genoten is minstens evenveel waard of zelfs iets beter mijn inziens.

Ik hoop dat deze woorden jou goed ontvangen en je blijft doen wat je graag doet. Je verhaal is reeds verfilmd in mijn gedachten 😍

Sylvie

Uit Eeklo

Begonnen! Het leest als een trein! Zalig! :-)

Charlotte

Uit Varsenare

Juist uw boek uit. Super goed en leunt heel goed aan bij de realiteit. 

Gunther J. 

Uit Hombeek

Gelezen! Heel aangrijpend boek. Vlot geschreven.

Tineke

Uit Beernem

Lieven Verstraete had gelijk : "sprankelend, spannend, levensecht", maar vooral een heel eigen schrijfstijl en woordenschat, met soms wat West-Vlaamse woorden, het voelde heel goed aan. En nog een beetje Pieter Aspe invloed : spanning tot de voorlaatste bladzijde, met een Deus Ex Machina die voor het slot zorgt ! Ik kijk uit naar boek twee.

Auteur Geert Lommée

uit Brugge

Mijn vorige boekenreeks is verslonden, ik ben deze middag begonnen aan het boek van Saskia.

René kijkt naar het middagjournaal en ik lees een uurtje, als ik thuis ben natuurlijk.

Wauw, verslavend jong, ik heb mezelf moeten verplichten om te stoppen ,k moest strijken of ik was nog aan t lezen .

Ze heeft een vlotte pen he, en ik ben getiktakt om steeds verder te lezen

K ben benieuwd voor t vervolg, dat zal voor deze avond zijn.

Gevaarlijk voor zondag... er zal van huishouden niet veel in huis komen, denk ik.

T was een tof geschenk van jullie waar ik echt van geniet, mercie

Christine

Uit Zottegem

De innerlijke details van een relatie

Toen ik het boek vastnam om te beginnen lezen dacht ik: wow, hier zal ik wel even mee bezig zijn....

dat was vier dagen geleden :) . Laat je dus zeker niet afschrikken door de dikte, het boek leest zo vlot dat je zonder je het door hebt al over de helft zit!

Door een grap komt Laura de liefde van haar leven tegen. Samen bouwen ze een leven op (inclusief een huis). Onverwachts wordt ze zwanger en verwelkomen ze Kenzo in hun leven. Laura is een fantastische moeder die haar zoon altijd prioriteit geeft. En daar begint het schoentje te wringen. Wanneer Lorenzo op de tweede plaats komt, begint hij aandacht ergens anders te zoeken en komt hij terecht bij een volhardende Petra.

Hoewel de publieke opinie is dat je iemand die vreemdgaat direct aan de deur zet, besluit Laura dit toch niet te doen. Ze gelooft in hun relatie en wil er samen met Lorenzo aan werken en voor vechten.

En vechten zullen ze doen.

Het verhaal biedt een intieme blik op de innerlijke details van een relatie. De ruzies worden uitgediept, maar ook de liefde wordt blootgelegd, langs zowel de kant van Laura als Lorenzo. Laura's tweestrijd (blijven of gaan) wordt uitgebreid besproken en ook al zou je haar door elkaar willen schudden en uit het huis sleuren, toch begrijp je waarom ze Lorenzo een nieuwe kans geeft. En ook Lorenzo zijn personage is niet zwartwit neergezet, wat in dit soort verhalen makkelijk zou kunnen gedaan worden. Ondanks dat hij duidelijk de 'schurk' is, voel je toch sympathie. Ieder die een langdurige relatie heeft (gehad) begrijpt dat het niet altijd even makkelijk is om deze te onderhouden.

De reden waarom ik maar vier sterren geef in plaats van vijf is omdat ik een beetje op mijn honger bleef zitten ivm Kenzo. Misschien zou het interessant zijn om in een volgend boek zijn perspectief te bekijken?

Auteur Marjolein Claeys

Via Hebban.nl 

Amai ben gisteren begonnen lezen aan je boek. Kan niet stoppen! Goed boek 

Katrien

Uit Brugge

Zeer goed boek!! Leest vlot en de schrijfster slaagt erin je volledig mee te nemen in het verhaal.

Eens je begint te lezen is het moeilijk om te stoppen!

Zeker een aanrader !!

Karolien

Via Wetteren 

Vlucht is een boek over de demonen van het leven die jouw gezin kunnen bedreigen. Is samenblijven even moedig als scheiden? In plaatst van de vluchten, beslist Laura om te blijven want ze is van mening dat een genadeloze vrouw zoals Petra een genadeloze tegenstandster verdient. Maar dan loopt één en ander uit de hand...

Ongetwijfeld een verhaal waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

Uitgeverij Storyland