Recensie Echt-genoten

Als je denkt het kan toch niet gekker, dan vergis je je schromelijk.

Wie het boek Vlucht gelezen heeft maakte al kennis met Lorenzo en Laura.

We zitten nog volop in Coronatijd en Lorenzo zijn fantasieën draaien op volle toeren. Nu zou hij graag experimenteren met partnerruil. Iets wat Laura helemaal niet ziet zitten. Maar desondanks wil ze het voor hem een kans geven. Ook in dat wereldje zijn er enorme intriges waar Laura direct doorprikt. En dan komt Petra terug op het toneel. Jaja idd voor wie dacht dat ze het opgegeven had, vergeet het. En Lorenzo dacht het hoofdstuk Petra goed te hebben afgesloten. Doch niets is minder waar en weer loopt hij er met zijn ogen open in.

In dit boek ga je ook kennis maken met de man van Valerie ( vriendin Laura). Is ook hij een bedrieger? Hoe zit het nu echt in elkaar? Dat laat ik voor nu in het midden zodat jullie het zelf kunnen lezen. Echt-genoten moet zeer zeker niet onderdoen voor Vlucht. Van begin tot einde weet Saskia er de spanning in te houden. Hop snel naar de winkel zodat ook jullie dit boek kunnen gaan lezen.

Marijke

Uit Oostkamp (via Hebban.nl) 

Een boek om echt van te genieten

Voor alles liefhebbers van Vlucht van Saskia Lauwagie is dit een sterk aan te raden vervolg, al kan je het boek perfect apart lezen. Saskia vertelt ook hier het verhaal van Laura en Lorenzo die nog steeds gestalkt worden door Petra. Alsof dat niet genoeg is, wordt Laura geconfronteerd met andere wilde fantasieën van haar man en dat in volle corona-tijd. Halverwege het boek neemt het verhaal ook nog eens een compleet andere wending als Valérie, een goede vriendin van Laura naar België komt. Spanning verzekerd.

Het boek leest als een trein en serveert je zeer snel de gerechten: spanning, oplopende emoties, erotiek en vriendschap. Het geheel overgiet Saskia met een heerlijke saus: humor waarvan je niet genoeg kunt krijgen. Alsof dit niet genoeg zou zijn, laat Saskia je ook echt nadenken over bepaalde onderwerpen waar ik nu niet verder op in ga om niet te veel te verklappen. Knap hoe dit aangepakt en omschreven wordt: leg al je vooroordelen maar klaar voor een her-evaluatie en ik weet zeker dat je na het lezen van dit boek milder zal zijn in je mening naar anderen. Knap als een auteur dat kan bereiken zonder al te zwaarwichtig te zijn.

Ik kon het boek maar zeer moeilijk weg leggen en kijk al reikhalzend uit naar het vervolg. Ik geef zelden vijf sterren maar dit boek is ze alle vijf waard!

Auteur Vivian Helena

Via Hebban.nl 

Een resentie schrijven nee daar ben ik geen held in

Ik ga het verwoorden in mijn eigen woorden

Het begon met vlucht saskia haar eerste 📖

Daar had ik een paar personages achter het behangpapier willen plakken .

Dat vroeg naar meer naar lang wachten was hij er eindelijk haar 2de 📖 echt genoten , ipv behangpapier had ik nu een 🔫 nodig om Carlos af te schieten 😡😡😡

Ik raad iedereen aan deze 2 📖ken te lezen

Saskia Lauwagie nu heb ik nog meer respect voor u

Ge zijt een 🔝 madam , dikke chapeau

Nu hopen dat 📖 nr 3 er snel gaat komen

🔝📖👌👍😘 - met Saskia Lauwagie.

Linda

Uit Tongeren

Kan geschonden vertrouwen worden geheeld?


Laura had gehoopt dat ze na haar aangifte van Petra af zou zijn, maar eigenlijk wist ze in haar hart wel beter. De vrouw met wie haar echtgenoot Lorenzo een affaire had, blijft haar tentakels naar hem uitslaan.

Vervolgens lijkt het erop dat Lorenzo een aantal wilde fantasieën heeft overgehouden aan zijn buitenechtelijke relatie. Opnieuw stort hij zich in een avontuur, waarvan Laura niet weet of ze daarin meegezogen wil worden.

"Laura was razend. Gaat die vent van haar het nooit leren? Mensen kon je niet blindelings vertrouwen en dit wereldje zat helemaal anders in elkaar dan dat hij dacht. Straks trok hij haar mee in een ander wespennest." -Saskia Lauwagie

Wanneer een vriendin van Laura naar België komt, wordt ze opnieuw geconfronteerd met geheimen en intriges. Laura weet dat ze het tij alleen kan keren als ze ook nu weer het heft in eigen handen neemt.

Echt-genoten van Saskia Lauwagie is het, ook afzonderlijk leesbare, vervolg op haar debuutroman Vlucht en is, net als voornoemd debuut, een fictief verhaal dat gebaseerd is op ware feiten.

In het voorwoord schrijft de auteur dat ze regelmatig de vraag krijgt wat de waargebeurde elementen in haar verhaal zijn. Natuurlijk heb ik me dat, waarschijnlijk net als iedereen, ook meermaals afgevraagd. Maar eigenlijk vind ik het wel prettig dat ik dat juist niet weet, omdat je het verhaal van Lorenzo en Laura daardoor veel onbevangener kunt beleven.

Echt-genoten is namelijk ook zonder die kennis, net als het hierboven genoemde Vlucht, sowieso al het soort boek dat je behoorlijk bezig kan houden. Niet alleen omdat de verontwaardiging die je eerder voelde weer naar boven komt, maar ook omdat Saskia Lauwagie je opnieuw van de ene in de andere verbazing laat belanden. Je reist mee op alle positieve en negatieve emoties die bij Laura leven en krijgt daardoor een rauwe inkijk in een relatie die verre van perfect is, maar waar wel aan wordt gewerkt.

Saskia Lauwagie heeft aan Echt-genoten een tweede spannende verhaallijn toegevoegd, die pas na de eerste helft van het boek volop tot leven komt. Je krijgt eerst de gelegenheid om (weer) bekend te raken met alles wat Laura en Lorenzo meemaken en hebben meegemaakt. Daarna ontstaat er, zowel bij de lezer als in het boek, langzaamaan ruimte voor de nieuwe verhaallijn. En ik moet zeggen dat de auteur mij hiermee in eerste instantie behoorlijk op het verkeerde been heeft gezet en mij op dat punt dan ook goed heeft weten te verrassen.

Waarschijnlijk kun je Echt-genoten niet lezen zonder er ook een mening over te hebben. Niet alleen over het boek an sich maar ook over alles wat erin gebeurt. De manier waarop Saskia Lauwagie het verhaal vertelt, roept dit nu eenmaal op. Ze schrijft open en direct en neemt je echt mee in het leven van haar personages. Hierdoor raakt ze een snaar die zorgt dat je het verhaal met haar meebeleeft. Dit boeiende vervolg op Vlucht krijgt 4 sterren van mij.

Deze recensie schreef ik voor, en is terug te vinden op, de blog In de Boekenkast: https://indeboekenkast.com.

Sheila Vermeulen

Via indeboekenkast.com

Puur genieten met Echt-genoten

Na de turbulente periode met de nodige obstakels en een hindernissenparcours van de hoogste graad die we in "Vlucht" mochten ervaren, volgen we Laura en Lorenzo gedurende het verdere verloop van hun toch wel niet alledaags traject.

Helaas is ook Petra terug van de partij, hoe kan het ook anders, onkruid vergaat niet...

Zal Lorenzo zich kunnen losmaken van de plakkerige tentakels van Petra? Of heeft hij zijn lesje nog altijd niet geleerd?

En hoe vergaat het Laura? Kan ze de touwtjes terug aanspannen en haar hengst in toom houden of verkiest ze ervoor om met een echte volbloed weg te galopperen?

Het verhaal loopt verder waar we de vorige keer waren gestrand. Opnieuw weet de auteur op een aangrijpende manier met een heerlijke portie sarcasme de grote en kleine ergernissen te beschrijven. Sommige dingen zijn zo herkenbaar dat je als lezer al zelf met je ogen begint te rollen.

De humor en sarcastische bedenkingen en opmerkingen brachten geregeld een glimlach op mijn gezicht, maar daardoor besef je direct dat de miserie echt nog niet gedaan is. Ondanks de vermoeiende en zenuwslopende dagen die Laura doorstaat, leest het verhaal als een trein.

" Maar het zouden geen echte Belgen zijn mochten ze de regels niet omzeilen. Wat was nu het ergste: je geld versluizen naar een Zwitserse rekening of je lul versluizen naar een andere regio? "

Het verhaal neemt je mee vanaf de eerste bladzijde en door de vlotte en aangename schrijfstijl, beleef je alles alsof je er zelf bij bent. De conversaties zijn vlot, alledaags, recht uit het hart en met het hart op de tong. Alle personages worden ook uitgebreider toegelicht, zo ook haar vriendinnen met elk hun typische karaktertrekjes. Daardoor krijg je een goed beeld over de verstandhoudingen en het waarom de personen in kwestie zo handelen.

" 'Schat, luister naar mij. Er gaat niets meer uitkomen want ik wil dat dubbelleven niet meer. Het is te vermoeiend.' Wat een uitspraak. Hij was gestopt met scheefpoepen omdat het te vermoeiend werd. Als ze zijn uitspraken zou bundelen, kon ze er op haar oude dag nog veel plezier aan beleven. "

De gedachten en bedenkingen van de personages tussen de dialogen zorgen voor een completer beeld van de situatie, want je moet beide kanten van een verhaal kennen, ja toch? Dit heeft de auteur op deze manier heel leuk en ook 'to the point' overgebracht en op papier gezet.

Ik heb Echt Genoten van Echtgenoten!

Een boek die je in no time uitleest, vol humor en sarcasme maar toch met heel herkenbare situaties waardoor je toch wel nadenkt over de toestanden in het boek maar ook reflecteert naar je eigen leven.

Saai wordt het nergens omdat er altijd wel iets nieuws naar voren wordt gebracht. En wat voor nieuwigheden! Sommige degoutant en weerzinwekkend, andere amusant en hilarisch,... alle scenario's hebben een heel scala aan gezichtsuitdrukkingen bij mij teweeg gebracht.

Benieuwd??? Lezen maar!

Veronique Dochy

Via Hebban.nl


Ik heb 2 boeken van Saskia Lauwagie gelezen

"Vlucht" en "Echt genoten"

en ik kan je zegen dat ik er echt van genoten heb.

En ook de covers zijn prachtig omnaai te kijken.❤️🥰

Het zijn echte aanraders. Ik begon te lezen en kon niet meer stoppen. Heb onmiddellijk het tweede boek besteld zodat ik kon verder lezen. En gisterenavond was ook boek twee uit. Hopelijk komen er nog meer boeken uit van deze fantastische schrijfster. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Het is een verhaal dat ieder van ons kan overkomen, maar hoe ga jij persoonlijk ermee om? Dat is de vraag.

Saskia Lauwagie nog heel veel succes met je verdere carrière. Je hebt er een fan bij, dus als je nog een boek moest schrijven, zal ik zeker één van de lezers zijn.


Brigitte Audiens

Uit Turnhout


Hey Saskia! Ik heb je 2de boek nu al een tijdje uit. Eens ik begon kon ik moeilijk stoppen 🙈

Ik heb er veel uit geleerd.. vooral 'loslaten ' is ook iets wat ik moeilijk vind. Dus is dat mijn werk punt!

Mijn vriendin Charlotte is hem nu aan't lezen. 😁

Heel mooi geschreven! Groetjes Joke

Joke 

Uit Oedelem

Bedankt Saskia Lauwagie om mij nog persoonlijk je nieuwste boek te komen brengen zodat ik ervan kan genieten op reis ❤️🌴☀️

Alleen jammer dat het alweer bijna uit is maar dat wil zeggen dat het weer supergoed is 😊👌

Bieke

Uit Brugge

Boek is uit wi. Waar persoonlijk vond ik deze beter dan Vlucht. Dus verder schrijven zou ik zeggen. Ik heb echt genoten 😊

Dominique 

Uit Brugge

Dag Saskia
Heb , zoals je aangeraden hebt Uw 2 boeken mee op reis genomen en na 8 dagen zijn ze beiden uitgelezen ( mag ook mijn man niet vergeten 😂) Prachtig geschreven doe zo verder kijk al uit naar het volgende .
Proficiat !

Carine

Uit Lede


hallo mevrouw Lauwagie, ik wil je langs deze weg een dikke proficiat wensen met je tweede boek Echtgenoten. Je eerste boek Vlucht is prachtig, ik heb van elke zin genoten, Echtgenoten is ook schitterend! Ik zou zeggen ,doe zo voort,ik kijk al uit naar je derde boek, fijne feestdagen 

Annick Pauwels

Uit Waardamme

Een boek vol emotie

Al vanaf de eerste pagina word je opnieuw meegesleurd in het leven van Laura en Lorenzo. Wie het eerste boek van Saskia Lauwagie 'Vlucht' gelezen heeft kan niet anders dan het vervolg 'Echt-genoten' lezen. Mijn eerste gevoel was Oh nee Laura niet opnieuw! Dus ik was verrast dat ze toch een manier vond om haar relatie een nieuwe kans te geven. Op de manier dat Saskia dit beschrijft onderga je als lezer alle emoties, kwaadheid, frustratie, hoop, opwinding, het zit er allemaal in. Halverwege het verhaal ontmoeten we nieuwe personages die voor mij een verrijking waren. Het breekt het boek een beetje open en het laat je Laura op een andere manier kennen. Ik vond het ook fijn dat haar zoon Kenzo wat meer aan bod kwam. De nieuwe personages vergrootten een beetje de wereld van Laura hoewel ze nog altijd in de corona periode zit. Het boek leest zo vlot dat de uren voorbijvliegen. Nestel je gezellig in de zetel met een dekentje, een glas wijn en dit boek en je dag kan niet meer stuk.

Chris Delaet 

Auteur